Music box volume I.

2011.03.22. 21:44

 Sok olyan zene van, ami illik a fantasy-ra. Ezek közül nem mindegyik kerül fantasy filmhez és van olyan, ami ugyan fantasy filmhez kerül de nem illik hozzá. Így este gondoltam megmutatok nektek néhányat nektek.

Kezdem a Blind Guardian Bard's Song-jával. Szerintem hatalmas, amikor hallgatom mindig egy öreg bárd jut eszembe egy fogadó sarkában, aki visszaemlékszik régi éveire.

 A következő egy kicsit lassabb, de akkor is jó. Az első Narnia film zenéje, pontosabban Harry Gregson Lullaby című alkotása. Nekem talán ez az egyik, ami a leginkább el van találva, mármint a film és zene közti kapocs.

Ez egy rövid de annál erőteljesebb zene. A Two Steps From Hell Adventure Of  a Lifetime című szám. Ez mindig egy hazatérő győzedelmes hajót juttat eszembe.

 Ezt a csapatot nemrég ismertem meg, amit tudni kell róluk, hogy nem használnak hangszereket, mindent saját hanggal állítanak elő, plusz a két énekesük nagyon jó. A szöveg meg szinte magáért beszél. A szám előadója és címe pedig Van Canto Last Night Of The Kings

 Az utolsó pedig a személyes kedvencem, talán ez az, ami a leginkább visszaadja azt, A Király Visszatér zenéje, amikor a Rohírok lerohanják az orkokat először. Amikor a hegedű megszólal az valami csoda.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilmaril.blog.hu/api/trackback/id/tr472763418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parapat 2011.03.23. 01:31:31

szerintem az összes szám marha jó... :)
még még még!!!!!
jó volt kicsit belemerülni egy elképzelt világba, amit a számok vetítettek elém :)
süti beállítások módosítása